opleiding drone vliegen hobby

Hobby

Je hebt een drone gekocht of staat op het punt dit te doen. Maar je wilt meer. Vliegen en filmen, of mooie luchtfoto’s maken, maar wel op een veilige manier. Veilig voor jezelf en anderen. Hoe werkt die drone nu eigenlijk, wat is GPS, hoe zorg je ervoor dat de accu’s lang meegaan, wat zijn goede basis vliegoefeningen en waar mag je eigenlijk vliegen in Nederland? Dit en meer wordt in een workshop behandeld.

In samenwerking met Droneworkshop.nl kun je deelnemen aan een workshop waarin alle belangrijke aspecten van het hobbymatig drone-vliegen worden behandeld. Deze dag is gevuld met o.a. een videopresentatie, het oefenen op een drone-simulator en uiteindelijk ga je zelf binnen vliegen met een echte drone.

Beschikbaar op meerdere locaties in Nederland. Kosten: €149,-

opleiding drone vliegen handboek vms keuring

Professioneel

Als je met je drone beroepsmatige (commerciële) vluchten wil gaan maken in het Nederlandse Luchtruim moet je aan gecombineerde eisen voor vliegbewijs, luchtwaardigheid en organisatie voldoen. Voor het verkrijgen van een project- en/of bedrijfsontheffing moet je beschikken over de juiste papieren zoals een operationeel handboek en veiligheidsmanagementsysteem (VMS).

Het NLR is een organisatie die RPAS opleidingen en keuringen verzorgd. Daarnaast geven ze ook workshops voor het schrijven van Operationeel Handboek.

hulp en advies bij schrijven operationeel handboek drone operator

Consultancy

Als je professioneel aan de slag gaat met je drones komt hier ook de nodige administratie bij kijken. Twee belangrijke documenten die je als Gecertificeerd bedrijf dient te hebben zijn het Operationeel Handboek (OH) en een Veiligheid Management Systeem (VMS). CoRPAS is een consultancy bedrijf gericht op het schrijven van documenten, speciaal operationele handboeken voor drone-operators.

Geef je op voor de Nieuwsbrief